Wuhan Fenghuo Office Park

Wuhan, Hubei, China/2010


National Competition

Client: FiberHome Technologies

Land Area: 126,120 m²

Construction Area: 170,100 m²

Type of Project: Office & R&D Center


Associated with a main administration building and it’s square plaza easily seen from the main entrance road, will be a pedestrian link which will connect all the vertical lobby towers of each R&D compounds, reminiscent of the historical passageways connecting those stone towers which purpose was to set fire as a mean of communication, and which did set the tone for the first Chinese optical communication technology and industry before the first Chinese optical fiber industry. Two schemes are proposed: a Horizontal Scheme (as integration to the site existing landscape), and a Vertical Scheme (as respect to the site existing landscape).

top
top